100 alapvető dololg a matematikáról és a művészetről, amiről nem ...

100 alapvető dololg a matematikáról és a művészetről, amiről nem ...

1 eshop
Márka:

Andrea Kft.

Vélemények:

Vélemények és tesztek 100 alapvető dololg a matematikáról és a művészetről, amiről nem ... 9789632520889 megtalálható egy adott üzletben.

Leírás:

Mit mondhat nekünk a matematika a művészetekről? J. D. Barrow professzor ebben a könyvében megmutatja, hogy a matematika és a művészet közelebb van egymáshoz, mint gondolnánk. Száz témában sokféle művészeti ágat érintő kirándulásra viszi az olvasót. Találkozni fogunk zenével, szobrászattal, irodalommal, építészettel,tánccal és azzal, hogy a matematika mit tud mondani... További információ a termékről

2932 HUF

Termék információ

100 alapvető dololg a matematikáról és a művészetről, amiről nem ...

Mit mondhat nekünk a matematika a művészetekről? J. D. Barrow professzor ebben a könyvében megmutatja, hogy a matematika és a művészet közelebb van egymáshoz, mint gondolnánk. Száz témában sokféle művészeti ágat érintő kirándulásra viszi az olvasót. Találkozni fogunk zenével, szobrászattal, irodalommal, építészettel,tánccal és azzal, hogy a matematika mit tud mondani erről a világról. Elmeséli, hogyan csillog a gyémánt, hány szót ismert Shakespeare, és miért jó zuhany alatt énekelni. Kiderül, hogy a tojás miért tojás alakú, hogy Dickens miért folytatott propaganda-hadjáratot a statisztika ellen és hogy egy énekesnő hogyan törhet ripityára egy poharat anélkül, hogy hozzányúlna. A könyv témáit olvasva új szemmel látjuk a világot, és megtudhatjuk, hogy a matematika vagy a művészet melyik ága bújik meg a megszokott történések mögött.

Hirdetés